Embriyo transferinden sonra birçok kişi vücudundaki en küçük değişikliği bile takip etmeye başlıyor.
“Göğüslerim ağrımıyor.”
“Kasıklarım ağrımıyor.”
“Hiçbir şey hissetmiyorum.”
“Acaba embriyo tutmadı mı?”
Bu düşünceler transfer sonrası bekleme döneminde oldukça sık görülebiliyor.
Ancak transferden sonra belirti yaşamak veya yaşamamak tek başına gebeliğin oluşup oluşmadığını göstermez.
Kullanılan hormon ilaçları da göğüs hassasiyeti, şişkinlik, kasık bölgesinde rahatsızlık gibi belirtilere neden olabilir. Bu nedenle yaşanan her belirtiyi doğrudan gebelik belirtisi olarak yorumlamak doğru değildir.
Gebeliği değerlendirmek için en güvenilir yöntem, kliniğin belirlediği tarihte yapılan gebelik testidir. Çok erken test yapmak ise yanıltıcı olabilir.
Bu bekleme sürecinde internetteki belirtileri kendi vücudunuzla karşılaştırmak yerine doktorunuzun verdiği test tarihini beklemek daha sağlıklı olacaktır.
Siz transfer sonrası hangi belirtileri yaşadınız? Hiçbir belirti yaşamadan pozitif sonuç alan oldu mu?
“Göğüslerim ağrımıyor.”
“Kasıklarım ağrımıyor.”
“Hiçbir şey hissetmiyorum.”
“Acaba embriyo tutmadı mı?”
Bu düşünceler transfer sonrası bekleme döneminde oldukça sık görülebiliyor.
Ancak transferden sonra belirti yaşamak veya yaşamamak tek başına gebeliğin oluşup oluşmadığını göstermez.
Kullanılan hormon ilaçları da göğüs hassasiyeti, şişkinlik, kasık bölgesinde rahatsızlık gibi belirtilere neden olabilir. Bu nedenle yaşanan her belirtiyi doğrudan gebelik belirtisi olarak yorumlamak doğru değildir.
Hiç belirti olmadan hamile kalınabilir mi?
Evet. Gebeliğin ilk döneminde belirgin bir belirti yaşamayan kişiler olabilir. Bu nedenle “hiçbir şey hissetmiyorum” demek gebeliğin oluşmadığını göstermez.Gebeliği değerlendirmek için en güvenilir yöntem, kliniğin belirlediği tarihte yapılan gebelik testidir. Çok erken test yapmak ise yanıltıcı olabilir.
Bu bekleme sürecinde internetteki belirtileri kendi vücudunuzla karşılaştırmak yerine doktorunuzun verdiği test tarihini beklemek daha sağlıklı olacaktır.
Siz transfer sonrası hangi belirtileri yaşadınız? Hiçbir belirti yaşamadan pozitif sonuç alan oldu mu?